Sunny Bowen! - Reisverslag uit Bowen, Australië van Sander & Suus - WaarBenJij.nu Sunny Bowen! - Reisverslag uit Bowen, Australië van Sander & Suus - WaarBenJij.nu

Sunny Bowen!

Door: Sander & Suus

Blijf op de hoogte en volg Sander & Suus

23 Mei 2011 | Australië, Bowen

(Omdat we gisterenavond geen internet hadden, hebben we de verslagen van zondag en maandag tegelijk geplaatst)

Vannacht hebben we wederom veel regen gehad maar gelukkig konden we buiten ontbijten, het was inmiddels droog. Omdat de weersverwachting voor Townsville erg goed was en we hoopten nog wat mee te pikken van de zon, hebben we lekker op ons gemakje gedaan. Toen er na een ontbijt en een koffietje nog geen zon was, zijn we toch maar gegaan.

Toen we aan de rand van Townsville gingen tanken, vertelde de vriendelijke meneer daar dat dit soort weer echt ongewoon is voor deze plaats. Normaal is de lucht altijd blauw en schijnt de zon altijd. In de Lonely Planet stond ook dat Townsville 320 dagen per jaar zon heeft. Best knap van ons dus, dat wij toch regen hadden….De man van de benzinepomp grapte nog dat wij het slechte weer vast hadden meegenomen. Tsja, dat begint er onderhand wel op te lijken.

Op weg naar het zuiden. Ook onderweg regende het veel en hard. Maar wij waren vrolijk want bij gebrek aan ontvangst van radiozenders, hadden wij ons eigen mp3 cdtje gemaakt. En die is leuk!! Suus blert mee met Michael Buble, Sander doet alle raps van De Jeugd van Tegenwoordig. Maar de Lawineboys blijven natuurlijk favoriet!

Ons plan was om naar Airlie Beach te rijden. Vanuit daar vertrekken de meeste tours naar de Whitsunday Islands. Omdat we nog een tour moesten boeken en daar niet te lang mee wilden wachten (het zou maar allemaal vol zitten waardoor we niet kunnen gaan!) besloten we in het voorgelegen plaatsje Bowen naar de i te gaan, alles te regelen en dan verder naar Airlie te rijden. We zijn echter niet verder gekomen dan Bowen want hier schijnt de zon!!

Op de parkeerplaats van de i, in de zon, besloten we om lekker hier te blijven. Omdat er zo ontzettend veel aanbieders zijn, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het meisje van de i heeft ons heel goed geholpen bij het uitzoeken van een Whitsunday tour (we gaan woensdag, ivm de beste weersverwachting) en heeft een camping in Airlie voor ons geregeld. Dat moest namelijk al vastgelegd worden want voor de tour worden we bij onze camping door een bus opgehaald!

Vervolgens moesten we nog even op zoek naar een camping voor vanavond. Het i meisje gaf nog wat tips en we besloten er gewoon heen te rijden. We kozen, wederom, voor een goedkope camping maar wel recht aan het mooie strand. Omdat we geen kostbare zon-minuten wilden verspillen, hebben we de camper geparkeerd, hebben ons omgekleed en zijn een lekker lange strandwandeling gaan maken, in de zon!

Met de zon is het hier ook meteen een stuk heter maar daar geven wij niks om, de zon schijnt! En wij verruilen de regendruppels met alle liefde voor zweetdruppels!

De camping is erg rustig maar gezellig. Er zitten hier voornamelijk gepensioneerden die hier de winter doorbrengen. Deze mensen hebben allemaal zeeën van tijd en komen dus regelmatig een praatje maken. Erg gezellig! Ook hier zitten de bomen weer vol met kleurige vogels en zien we de zee vanuit ons campertje. Kortom, wij vermaken ons hier perfect!

Wat ZONNIGE foto’s van vandaag:

• 23 Mei 2011 - 09:52

Marleen:

Joepie, zon voor jullie en twee reisverslagen voor ons!
    Ik geniet nog lekker mee vanuit m'n luie stoel en wens jullie veel plezier op de Whitsunday's! De plaatjes van Google liegen er niet om, een heus Bounty-paradijs, dus ik duim voor mooi weer Down-Under!

• 23 Mei 2011 - 10:19

Mam:

Nou voor het weer had je beter hier kunnen blijven het is heel mooi weer we hebben veel te weinig regen gehad het is het droogste voorjaar sinds 100 jaar, maar wij hebben geen palmbomen en bounty eilandjes. Veel plezier op de volgende trip. 'De foto's zijn weer prachtig xxxxx

• 23 Mei 2011 - 11:07

Bep:

Heey daar isie dan de ZON gelukkig,
    nu maar hopen dat hij blijft schijnen.
    Een hele fijne tour gewenst naar het prachtige {heb even gegoogled} Whitsunday's maar pas op voor de haaien! De foto's zijn ook weer leuk.

• 23 Mei 2011 - 17:29

Ineke En Juud:

Bedankt weer voor de 2 mooie verhalen.
    Wat hebben jullie leuke overbuurtjes. Fluiten ze of schreeuwen ze?
    Fijne tour gewenst.
    Hier is weer een nieuwe werkweek aangebroken, maar gelukkig zit de eerste dag er alweer op.
    Wij gaan een ijsje eten bij Juud om de hoek, doeoeoeoei, kusjes, mama en zusje

• 24 Mei 2011 - 07:35

Ankie & Maikel:

Eindelijk zon voor jullie!! Hopen dat de zon met jullie mee gaat touren :-) Dat maakt alles nog mooier, leuker en fijner. Have fun!

Liefs!

• 26 Mei 2011 - 08:53

Cindy Penders:

Net terug uit Rome en heb me vanochtend vermaakt met het inhalen van het lezen van jullie verslagen. Echt balen dat het daar zo regent. Hoop dat het laatste gedeelte van jullie reis nog wat meer zonuurtjes in het verschiet heeft. Geniet er nog even van !!!!

• 26 Mei 2011 - 09:10

Hilleke:

Hoi Susanne en Sander,
    Echt super leuk om jullie verslagen te lezen en de foto's te zien! (vooral onder werktijd ;-D) Nog een kei fijne tijd en geniet ervan!