Bondi Beach
Door: Sander & Suus
Blijf op de hoogte en volg Sander & Suus
06 Mei 2011 | Australië, Sydney
Na een bezoekje aan een internetcafé (wat veel goedkoper was dan internet in het hotel) gingen we op zoek naar de bus om ons naar Bondi Beach te brengen. Dat bleek een flinke uitdaging te zijn! Hoewel wij al heel wat grote steden hebben bezocht en altijd overal gebruik maken van het openbaar vervoer, kwamen we er hier echt niet uit. Suus besloot om buschauffeur om hulp te vragen. Hij begon het uit te leggen (ingewikkeld met veel overstappen!) maar na een paar zinnen zei hij dat we maar moesten instappen en dan zou hij ons wel naar de volgende halte brengen. Mooi! Zonder kaartjes stapte we in bij deze vriendelijke Aussie die ons een flink stuk meenam. Vanuit de halte waar hij ons heen bracht, namen we de bus naar Bondi Beach, het beroemde strand. De zon scheen maar omdat het flink waaide was het niet heel warm en dus niet erg druk op het strand. Sowieso is het hier herfst dus het strandseizoen is al wel over. De lifeguards die we altijd op tv zien, waren dan ook nergens te bekennen. Wel hebben we een surfer gespot die niet echt aan surfen toekwam. Hij peddelde steeds de zee in maar werd door de hoge golven terug naar de kust geslagen. Na een uur gaf hij het op. Na een tijdje relaxen op het strand, hebben we nog even over de boulevard van Bondi gewandeld. Daar is Suus nog even gemasseerd en is haar ego geboost. En dat voor maar 2 dollar! Uitleg: Medewerkers van een lokaal bedrijf moesten opdrachten uitvoeren om zoveel mogelijk geld op te halen. Dit groepje bood “Ego boosting massages” aan. Waarschijnlijk waren wij hun laatste klanten want tijdens Suus d’r massage kwam er politie langs die ons op de foto zetten. Geen vergunning uiteraard dus waarschijnlijk zijn ze daarna moeten moven.
Vanuit Bondi Beach zijn we naar de wijk Kings Cross gegaan. Volgens onze reisgids een hippe wijk met leuke restaurantjes etc. In werkelijkheid een beetje een vieze bende met backpackers die zijn doorgeslagen naar zwervers. Toen we de deur van een openbaar toilet open deden, zat daar een kerel met z’n broek op z’n knieën. De deur ging dus heel snel weer dicht. Gelukkig hebben we wel lekker gegeten in Kings Cross. Bij een Mexicaans eettentje hebben we heerlijke burritos gehad.
Op naar de kroeg! Na even zoeken in de buurt van ons hotel, kwamen we bij een Irish Pub terecht. ‘ Jugs’ (kannen) bier voor maar 7 Australische dollars! Na twee kannen bleek dat we helemaal met onze neus in de boter vielen; Het was Quiz Night! Of we mee wilden doen, ja natuurlijk! Zes ronden van 10 vragen, allerlei onderwerpen. Nou hebben wij een vrij goed ontwikkelde algemene kennis en ook spreken we allebei vrij goed Engels maar dit bleek moeilijker dan verwacht. Vragen over allerlei Engelse bandjes, geschiedenis (etc) gesteld in een zwaar Australisch accent en dat weer in een Ierse pub…We waren niet ontevreden, team “Eindhoven de gekste” (“Eindhoven…, what the fuck” was het commentaar van de presentator toen hij onze teamnaam probeerde op te lezen) eindigde op een gedeelde 8e plaats, van de 10.
Weer een geweldige dag gehad, morgen alweer ons laatste dagje in Sydney. De plannen zijn nog niet helemaal bekend maar ’s avonds vliegen we in ieder geval naar Adelaide. We weten niet wanneer we weer internet zullen hebben maar jullie horen vanzelf van ons!
Natuurlijk nog wel even een linkje met foto's van Bondi:
We vinden het trouwens echt super dat jullie allemaal zo enthousiast meelezen! We hopen ook dat bij jullie alles goed gaat. Zijn er nieuwtjes, horen we het natuurlijk graag :)
06 Mei 2011 - 05:45
Bep:
Weer zo'n mooi verslag en prachtige foto's. Goede reis naar Adelaide en bedankt voor de mooie dagen in Sydney.
groetjes
06 Mei 2011 - 08:48
Marlou:
Kei leuk om jullie te volgen op deze reis! Omdat ik met Mira en ons mam een weekje naar de Panne ga, pik ik over een week de draad weer op.
Veel plezier in Adelaide. -
06 Mei 2011 - 09:29
Louisa:
Hahaha... Eindhoven de gekstuuuhhh! Het is maar goed dat jullie in Veldhoven wonen! Maar een 8e plek is ook niet verkeerd hoor ;-)
Zo te lezen hebben jullie een super tijd! Blijf genieten samen en die verslagjes schrijven!
Liefs Louisa en de mannen! -
06 Mei 2011 - 10:31
Oma:
m ooi zijn de fotos wat een belevenis hier is alles ok word erg warm zondag bedankt voor het mooien verslag groetjes oma -
06 Mei 2011 - 12:12
Marjolein:
Hey mate!
Hier klusser de klus; oa deuren schilderen en terras hogedrukreinigen. Wat herkenbaar die foto's en verhalen. Zo grappig dat er haast niets is veranderd. Fijne laatste dag in Sydney en dan op naar Adelaide.
Have fun! -
06 Mei 2011 - 13:22
Toon:
Die surfer, die een uur lang geprobeerd heeft om tegen de golven in te gaan...... , hebben jullie daar ook een uur naar gekeken? Aussies kunnen overdrijven, maar jullie ook!!
;-)
Hier alles oke. Hou 't gezond daar en geniet van alles.
Groeten. -
06 Mei 2011 - 14:25
Ankie & Maikel:
Nou Sander, jij en lekker aan de vitamientjes én dieren in het wild fotograferen...Waar een vakantie al niet goed voor is! ;-) Jullie verslagen zijn helemaal super, dus jullie ook bedankt en zeker blijven doen!
Hier gaat ook alles goed, we hebben weer een weekend met lekker weer voor de boeg! Beter kunnen we hier niet wensen natuurlijk.
Have fun & take care!
Liefs! -
06 Mei 2011 - 14:31
Wendy:
Waren die vragen nou echt moeilijk :) offe....mogelijk dat die 2 kannen bier, resulteerde in tijdelijke stagnatie van hersenactiviteit:)
En jullie hadden natuurlijk geduchte concurrenten ;) ook zullen de zenuwen wel parten hebben gespeeld. Ha, ha.
06 Mei 2011 - 14:54
Ilse Vestjens:
Hoi daar in het verre Aussie. Monique en ik zitten nog met zijn 2en de tijd uit te zitten. Dan gaan we ook genieten van het weekend.We lezen en bespreken hier alles over Aussie.
Groetjes en we wachten met spanning het volgende bericht af.
O ja, het meissie (lammetje) doet het goed.
Ilse. -
06 Mei 2011 - 16:24
Mariëll:
Hoi ,hallooooooo,
Ik heb de andere verhalen ook gelezen hoor,maar kwam er maar niet aan toe om te reageren,solly......
Maar wat een mooi reisverslag zo zeg en kei mooie foto`s!!:-)
Geniet er maar van!Ik blijf jullie volgen!!!
Wij gaan dadelijk naar Rina toe op sivite!
Vele lieve groetjes,Mariëll(Franken) -
06 Mei 2011 - 17:50
Ineke:
weer genoten van jullie verhaal, leuk om zo met jullie mee te leven.
groetjes, Ineke -
06 Mei 2011 - 17:52
Simone:
Net pas voor het eerst'ingelogd". meteen maar alles gelezen. Een hele belevenis zo'n enorme reis. Te bedenken dat jullie aan de andere kant van de werldbol zitten...!Leuk verslag, mooie foto's. Ben benieuwd naar het vervolg. Groetjes -
06 Mei 2011 - 19:06
Marlon:
Hoi hoi,
De laatste 2 delen weer even bijgelezen en de foto's natuurlijk. Gisteren geen tijd gehad, moest nog even bevrijdingsdag vieren. Ik amuseer me echt met de verhalen en dan lees ik ze ook nog voor aan Leon.
Groetjes en ik wacht vol spanning.